Hafızayı Parlatan Gıdalar Ve Unutkanlık

0

Hafızayı Parlatan Gıdalar Ve Unutkanlık

En çok kullanılan hafıza güçlendiriciler; kolin, lesitin ve fosfatidilkolin’dir öğrenme ve hafıza üzerinde önemli rol oynar. B12 eksikliğinde; kansızlık, unutkanlık, kas güçsüzlüğü, halsizlik ve uyuşmalar görülür. Eksikliğinde unutkanlık, bunama ve felç görülebilir.
GİNKGO BİLOBA
Ginkgo Biloba’nın beyine giden kan dolaşımını arttırarak beyin hücrelerine glukoz ve oksijen iletimini desteklediği ortaya konulmuştur. B12 vitamini asetilkolin sentezini artırarak hafızayı güçlendirir

Demir eksikliği unutkanlık yapar
Vücutta hücrelere oksijen taşınması için gerekli olan demirin eksikliği unutkanlığa neden olmaktadır. DHEA DHEA hem kadında hem de erkekte yaşlanma başladıkça seviyesi düşen bir hormondur.. DEHA beynin hafızadan sorumlu olan bölgesinde bulunan sinir hücrelerinin uyarılmasını sağlar.
OMEGA-3
Hafızayı güçlendiren Omega-3 yağ asitleri daha çok balıkta bulunur. Güçlü bir hafıza ve unutkanlığın önüne geçmek için bol bol balık tüketmek.

Paylaş.

Yazar Hakkında

Yorum Yaz

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.